PressiousArvanitidis - Print your mind
  ΕΛ  |  EN
Αναζήτηση
 PRINT  
 YOUR MIND!  

Υπάρχουν κάποιες διαστάσεις εντύπων που δημιουργούν ευνοϊκότερο κόστος εκτύπωσης;

Πράγματι, έντυπα κάποιων διατάσεων συμφέρουν από πλευράς κόστους, γιατί γίνεται ορθολογικότερη χρήση του χαρτιού. Για παράδειγμα, η διάσταση 21x29 είναι πιο συμφέρουσα από τη διάσταση 21x29,7 εκ.

 

Τι αρχεία χρειάζεστε για να τυπώσετε; Πώς μπορεί να τα προετοιμάσει κάποιος;

Σε κάθε περίπτωση, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μια δουλειά, πρέπει να έχουμε στα χέρια μας κλειστά pdf αρχεία. Στην ενότητα ΒΡΕΣ του website μας έχουμε δημιουργήσει την ενότητα ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, όπου αναφέρονται αναλυτικά οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να «κλείσετε» σωστά pdf αρχεία. Παρέχονται οδηγίες για τα περισσότερα σχεδιαστικά προγράμματα. 

       
           

Με ποιον τρόπο μπορεί να στείλει κάποιος αρχεία προς εκτύπωση στην εταιρεία σας;

Η εταιρεία μας διαθέτει τον PressiousArvanitidis connect server, όπου μπορείτε να ανεβάσετε τα αρχεία σας.

Τι είναι η ηλιοτυπία;

Η ηλιοτυπία είναι ένα δείγμα της εκτύπωσης σε απλό χαρτί εκτυπωτή, το οποίο προκύπτει μετά την επεξεργασία των αρχείων (ριπάρισμα) στο Τμήμα Προεκτύπωσης. Με την ηλιοτυπία ελέγχουμε εάν όλα τα στοιχεία των αρχείων μας (γραμματοσειρές, φωτογραφίες κ.λπ.) είναι εκτυπώσιμα. Επίσης, στα πολυσέλιδα έντυπα βοηθάει στον έλεγχο της σελιδοποίησης. Στην ηλιοτυπία το μόνο που δεν εξετάζουμε είναι η ταυτοποίηση του χρώματος. Γι' αυτό υπάρχει το δοκίμιο (ακολουθεί σχετική ερώτηση). Για κάθε εργασία, ο πελάτης οφείλει να ελέγχει την ηλιοτυπία και να δίνει γραπτώς την τελική έγκριση για εκτύπωση. Ακολούθως, η παραγωγή χρησιμοποιεί την ηλιοτυπία ως τον απόλυτο οδηγό κατά τη διάρκεια όλων των απαραίτητων φάσεων της εργασίας. Η PressiousArvanitidis εκτυπώνει ηλιοτυπίες για όλες τις εργασίες, ενώ παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να δουν και ηλεκτρονικά την ηλιοτυπία για εξοικονόμηση χρόνου.

 

Τι είναι το ψηφιακό δοκίμιο; Γιατί το προτείνετε στους πελάτες σας;

Το ψηφιακό δοκίμιο που μπορεί να παραγάγει η PressiousArvanitidis αποτελεί μια πιστή χρωματική απεικόνιση του τελικού εκτυπωτικού αποτελέσματος. Σε κάθε περίπτωση, προτείνεται η έκδοση ψηφιακού πιστοποιημένου δοκιμίου, ώστε ο πελάτης να γνωρίσει και να εγκρίνει ή όχι το τελικό εκτυπωτικό αποτέλεσμα. Αυτό είναι απαραίτητο, λόγω του γεγονότος ότι τα χρώματα στις οθόνες των υπολογιστών τείνουν να παραπλανούν και να μην έχουν πάντα απόλυτη σχέση με τα χρωματικά profil των πιεστηρίων.
Πώς μπορεί να υπολογίσει κάποιος τη ράχη ενός περιοδικού;

Η ράχη ενός περιοδικού με βιβλιοδεσία κόλλα ή ραφτό-κολλητό εξαρτάται πάντα από τον αριθμό των σελίδων, καθώς και από την ποιότητα, το βάρος και τον όγκο του χαρτιού.

 

Ποια είναι η ημερήσια παραγωγική δυνατότητα της PressiousArvanitidis;

Η PressiousArvanitidis μπορεί να παράγει 6.000.000 έγχρωμες σελίδες Α4 την ημέρα.

 

Ο χώρος των μηχανών στο εργοστάσιο της PressiousArvanitidis κλιματίζεται; Γιατί;

Όλος ο χώρος της παραγωγής κλιματίζεται για τη διασφάλιση της ποιότητας του παραγόμενου έργου. Η σταθερή θερμοκρασία εξασφαλίζει τη διατήρηση των χαρακτηριστικών του χαρτιού (όπως η υγρασία), συμβάλλοντας στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού εκτυπωτικού αποτελέσματος.

Τι είναι το βερνίκι νερού; Ποια η χρησιμότητά του;

Το βερνίκι νερού είναι ένα υλικό επεξεργασίας, το οποίο προστίθεται στο έντυπο κατά την παραγωγική διαδικασία, και μάλιστα online. Ουσιαστικά, προστίθεται μια λεπτή στρώση επικάλυψης, ματ ή γυαλιστερή (κατ΄ επιλογή). Με τον τρόπο αυτό, το έντυπο στεγνώνει πιο γρήγορα, παρέχεται προστασία από εξωγενείς παράγοντες, όπως δακτυλιές, μουντζούρες κ.ά., ενώ αυξάνεται και η διάρκεια ζωής του. Τέλος, το βερνίκι νερού προσθέτει από αισθητικής πλευράς όμορφο φινίρισμα, το οποίο προσδίδει στο τελικό προϊόν μια αίσθηση πολυτέλειας.

 

Τι είναι η πίκμανση και πότε χρειάζεται;

Η πίκμανση είναι μια επεξεργασία που έπεται της εκτύπωσης, και την οποία επιβάλλεται να έχει ένα έντυπο σε χαρτί βάρους 170 γρ. και άνω. Κατά τη διαδικασία της πίκμανσης, δημιουργείται ένα «λούκι» - οδηγός διπλώματος, που βοηθάει το χαρτί να διπλώνει χωρίς να σκάνε οι ίνες του.
Η συγκεκριμένη επεξεργασία είναι απολύτως απαραίτητη, διότι ένα έντυπο στο οποίο σκάνε οι ίνες του χαρτιού αφενός δημιουργεί πολύ κακό αισθητικό αποτέλεσμα και αφετέρου έχει μικρή διάρκεια ζωής.

 

Ποια βιβλιοδεσία είναι πιο συμφέρουσα από άποψης κόστους; Η κόλλα ή η καρφίτσα;

Η επιλογή της βιβλιοδεσίας εξαρτάται από δύο συνιστώσες, την αισθητική και την πρακτική.
Ως προς την πρακτική-κατασκευαστική πλευρά, η καρφίτσα επιλέγεται σε ολιγοσέλιδα έντυπα και η κόλλα σε πολυσέλιδα. Η διαφορά του κόστους είναι μικρή (η καρφίτσα είναι λίγο πιο οικονομική).
Η βιβλιοδεσία με κόλλα και ράψιμο (ραφτό-κολλητό), αν και είναι πιο ακριβή και πιο χρονοβόρα, κρίνεται απαραίτητη για έντυπα άνω των 100 σελίδων, καθώς εξασφαλίζει τη στιβαρότητα, τη λειτουργικότητα και τη μακροζωία του εντύπου.